BLIV FRIVILLIG
Kunne du tænke dig at blive frivillig på museumsgården ? - vi søger både til daglig drift og til at arrangere et bestemt arrangement
Vi mangler altid nye frivillige på Sognefogedgården, både til den daglige drift og til at hjælpe med at arrangere et af vores mange arrangementer vi har på museet.
Det kan være du har interesse i blomster, træer, bier mv. så kan det være du synes det kunne være sjovt at være med til at planlægge vores Høstmarked den 18. august.
Har du en hobby som smed, trædrejer, træskærer, håndarbejde, pottemager, rebslager mv. så kan det være du synes det kunne være sjovt at være med til at planlægge vores dag med arbejdende værksteder den 14. juli.
Til sidst men ikke mindst, så mangler vi nogen som synes det kunne være sjovt at være med til at planlægge Halloween i skolernes efterårsferie.
Til den daglige drift har vi lavet nogle laug, som man kan melde sig ind i. I disse laug vil du helt naturligt indgå i det sociale netværk de har. Det kan være møder vi har på gården, arrangementer, studieture med lauget og /eller med alle museets frivillige, praktisk arbejde der har med lauget at gøre mm.
Alle frivillige bliver inviteret med på tur én gang om året (skal dog have deltaget som frivillig min. 2 gange), og alle kan deltage i fester og andre arrangementer der bliver lavet.
Du behøver ikke at kunne de ting i forvejen. Du skal bare have lysten til at være med.
Det kan også være arbejde, hvor man ikke nødvendigvis er med i et laug, men "bare" hjælpe et par gange om året.
Det kunne f.eks. være:
Arbejdende værksteder
Høstmarked
Halloween
Billetsalg
Guide gæsterne
Hjælpe i haven
Bage kage til store arrangementer
Rengøring
Registrering
Markedsføring
Skoletjenesten
Børnegruppen
Alle laug og frivillige hjælper hinanden med lettere rengøring i dagligdagen
Tovholder: Anette Jørgensen 6019 0489
Under uddannelse
Er du ved at uddanne dig i historie, skolelærer, pædagog, kultur- naturformidler eller går du på gymnasiet og har brug for at være frivillig for dermed nemmere at kunne komme på dit drømmestudie, kunne vi også være en god mulighed for dig. Vi laver gerne udtalelser, som kan hjælpe dig til at komme videre.
Du vil kunne få mulighed for at selv at planlægge nye tiltag på gården - det er via nye idéer vi udvikler os både på det personlige plan, men også selve museet.
Kontakt Anette Jørgensen 60190489
Skoletjenestelauget
Der kommer tit skoler på gården som ønsker undervisning. Undervisningen er opgaver fra de forskellige laug, og de frivillige viser eleverne hvordan de skal udføre opgaverne mv.
Det kan være at vaske som i gamle dage, lave Madam Blå kaffe, muge ud ved hestene, slå med le m.m.
Tovholder: Anette Jørgensen 6019 0489
Maskin- og vedligeholdelseslauget
Det kræver sin mand/kvinde at holde den gamle gård vedlige. Derfor er der altid brug for frivillige, som kunne tænke sig, at være med til restaurere gården, male træværk, reparere de gamle landbrugsmaskiner mv. Måske har du nogle gamle traktorer eller maskiner mv. derhjemme, du kunne tænke dig at vise frem. Så er du pensioneret tømrer, snedker, murer eller har du bare interessen i gamle bygninger og maskiner, så kan du melde dig til Maskin- og vedligeholdelseslauget.
Tovholder Poul Rughaven 4043 0811
Køkkenpigelauget
Vil du hjælpe i køkken/servering mv. når vi har arrangementer, kan du også melde dig til køkkenpigelauget.
Syntes du det kunne være sjovt, at lave mad og bage efter gamle opskrifter, ja så er det her du kan melde dig til.
Til arrangementer går man klædt ud i gammeldaws tøj, og serverer bl.a. Madam Blå kaffe som vi laver på det gamle brændekomfur.
Tovholder - Museet Sognefoegdgården 4246 1913
Håndarbejdslauget
Her "snager" man i museets gemmere, og finder gammel tøj og håndarbejde - studerer og lærer det gamle håndarbejde. Man lærer nyt eller lærer fra sig.
I håndarbejdslauget giver vi gode råd til gårdens historiske dragter, som de frivillige bruger når der er arrangementer mv.
Lauget mødes på gården eller i vores lokale på Knivholt Hovedgaard.
Tovholder - Birgit Huulgaard 6169 1259
Formidlingslauget
Har du lyst til at rundvise på gården, og fortælle om gårdens historie, kan du melde dig til dette team. Du bliver sat ind i gårdens historie, og kommer til at starte med, med rundt som "føl", inden du kommer til at vise rundt. Har du lyst til at klæde dig ud, er du velkommen til det, men her er det ingen betingelse. Udklædning er noget som giver gæsterne lige det ekstra, og derfor vil vi gerne man klæder sig ud når der er arrangementer.
Formidlingslauget laver også udstillingerne, laver flyers, planlægger arrangementer, laver aktiviteter, og står for billetsalget.
Kontakt Anette Jørgensen 6019 0489
Dyrene
Vil du hjælpe med at passe dyrene, kan du melde dig til det også. Vi har to shetlandsponyer, en hingst og en vallak, kaniner, høns, ænder og to Guldfasaner.
Kontakt Lene S. Thomsen 2534 2139
Børnegruppen
Her lærer børnene om gamle dage. Piger lærer pigearbejde, og drengene lærer drengearbejde. De deltager til arrangementer, og på almindelige åbningsdage. Man er klædt ud, og børnene er som oftest mellem 6-12 år.
Kontakt Anette Jørgensen 6019 0489
Rengøringslaug
Et af de allervigtigste laug på gården er rengøringslauget, som står for hovedrengøringen min. 2 gange om året - lige før sæsonen starter og til jul. Der ud over gøres der rent løbende når der er åbent. Man lærer at tage vare på de gamle ting, møbler og gulve. Lauget er vigtig, da det er dem som sørger for, at gården ser indbydende ud når museets gæster kommer på besøg.
Kontakt Museet Sognefogedgården 4246 1913