5 plader husblas
1/2 dl kogende vand
2 tsk vaniljesukker
3 dl piskefløde
2 (pasteuriserede) æg
1 (pasteuriseret) æggeblomme
70 g sukker
Husblas lægges i blød i koldt vand, og piskefløden piskes til bløde toppe. De to æg, æggeblommen og sukkeret piskes til æggesnaps.
I en lille skål blandes vaniljesukkeret med 0,5 dl kogende vand. Den opblødte husblas tages op af det kolde vand, vandet klemmes ud af det, og det kommes i den lille skål med den varme vaniljesukker/vandblanding. Når det er opløst, og blandingen er fingervarm, kommes det i æggesnapsen. Herefter blandes æggesnapsen med det piskede flødeskum. Rør forsigtig, ikke piske luften ud.
Bunden tages ud af formen, og lægges på et fad. Så påsættes ringen af bageformen omkring kagebunden igen, så denne får en fast kant/ramme. Indersiden af bageformen beklædes med kagefolie, og så fordeles vaniljefromagen ovenpå bunden. Den stilles på køl i 2 timer. Herefter løsnes kagefolien fra kagen med en skarp kniv. Nu er kagen klar til at blive pyntet.
Kagen pyntes med revet mørk chokolade og årstidens friske bær. Her er der brugt hindbær, blåbær og ananaskirsebær. Som sidste finish er der sprayet spiseligt guldstøv på ananaskirsebærrene.