Vaniljebunde
- Pisk æg, sukker og vanilje lyst og luftigt, vend forsigtigt mel, salt og bagepulver i dejen.
- Kom dejen i en bradepande.
- Bag ved 180 grader i alm. ovn i ca. 12-15 min
Jordbærpuré
- Kom alle ingredienserne i en gryde, lad jordbærrene koge i cia. 15 minutter, rør i gryden undervejs.
- Stavblend den
- Lad kompotten køle af.
- Når puréen er kølet lidt af kommes den i små runde silikoneforme Ø40 mm i ca. 1 cm. tykkelse. Kommes derefter i fryseren. Gerne natten over.
Jordbærmousse
- Udblød husblassen i koldt vand, smelt chokoladen i en skål over vandbad, bring jordbærpuré, vanilje og citronsaft til kogepunktet i en lille gryde, og tag gryden af varmen.
- Vrid husblassen fri for vand, rør den ud i den varme jordbærpuré, hæld jordbærpuréen over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber til massen samler sig.
- Pisk fløden til let skum. Vend skummet i chokoladen lidt efter lidt.
Lime ganache
- Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
- Riv skallen af limefrugten fint, pres limefrugten og varm forsigtigt saft, skal og fløde op.
- Kom grøn pastafarve i limefløden.
- Hæld limefløden over chokoladen, vent et øjeblik, og rør så rundt i midten af skålen til ganachen samler sig.
- Si til sidst lime ganachen.
Nutella Crunch
- Sukker hældes på en pande og varmes op ved middelvarme til gylden karamel.
- Tilføj hasselnødder og rør godt rundt.
- Hæld herefter til afkøling på et stykke bagepapir. Når de er kolde hakkes de fint med en savtakket kniv eller i minihakker.
- Smelt nutellaen i en skål over vandbad eller i mikroovnen, tilsæt nøddeblandingen og rør det rundt.
Vaniljemousse
- Udblød husblassen i koldt vand.
- Smelt chokoladen over vandbad og tag skålen af varmen.
- Bring 100 ml. fløde og vanilje i kogepunktet i en lille gryde og tag gryden af varmen.
- Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme vaniljefløde.
- Hæld vaniljefløden ud over det smeltede chokolade, og rør i midten af skålen med en dejskraber til den samler sig.
- Pisk fløden til let skum. Vend først lidt af skummet i chokoladen, og tilsæt det lidt efter lidt.
Vaniljeflødeskum
- Kom vaniljen i fløden og pisk den stiv.