• Hjem
  • Skoletjeneste
  • Billedevæg
  • Støt gården
  • Bliv frivillig
  • Om os
  • Arrangementer, priser og åbningstider
  • Webshop
    • Salg
    • Bøger
    • Magneter
    • Frederikshavner Krudten
    • Fladstrand Sommerkage
    • Frederikshavner Tordenskjoldhatte
    • Festkagen
  • Opskrifter
  • Frivilligside

Frederikshavner
Tordenskioldshatte





Designet

af

Tanja Talarek



Ingredienser
for 10 Frederikshavner Tordenskoldshatte





200 g mel

50 g flormelis

1 æg

100 g smør

1 tsk vaniljesukker eller vaniljepasta

100 g marcipan

1 spiseske flormelis

30-40 g ribsgelé

Evt. lidt vitamin C, ascorbinsyre (ikke nødvendigt)

100 g hvid chokolade

20 g kokosmel



Tilberedning





Kom 180 g mel, flormelis, smør, æg og vanilje i en skål. Kom resten af melet i en anden skål, så den kan benyttes til udrulning af dejen til lidt senere. Brug helst håndmixerens dejkroge for at undgå kontakten med varme hænder. Her skal vi huske, at Tordenskjold altid havde kolde hænder, når han var til havs. Skyl hænderne derfor grundigt med rigtig koldt vand og ælt dejen hurtigt igennem. Læg dejen i køleskabet i ca. en halv time. Ælt derefter dejen en gang til hurtigt igennem med kolde hænder og del den i to dele. Tryk hver del lidt fladt og læg dem igen i køleskabet i ca. 5 minutter.


Du kan bruge tiden til at blande marcipanen med en god spiseskefuld flormelis. Del den i fem dele, som så trilles til fem kanonkugler og stilles til side.


Tænd nu oven på 200 grader med varmluft og varme oppefra og nedefra.



Læg lidt mel på bordet og rul den ene del af dejen fra køleskabet med en kagerulle til en trekant.


På Tordenskjolds tid plejede at bruge et tykt stearinlys i stedet for en kagerulle. Så det går også. Brug et glas eller dæksel med ca. 8 cm. i diameter for at stikke tre kager ud med så lidt spild af dej som muligt.


Resten af dejen kan deles i to, trilles til to kugler og rulles ud til en rund kage hver. Nu har du fem runde kager, som burde være lige store. De skal løsnes lidt fra bordet og lægges omvendt med lidt mel under på bordet, så de bagefter nemt kan flyttes til bagepladen. Gør det samme med den anden del af dejen i køleskabet, så du i alt får 10 runde kager, som er af samme størrelse og ligger lidt løst på et melet underlag



Skær de fem marcipankanonkugler igennem og læg en halv kugle i midten af hver kage. Her kan der bruges lidt æggehvide for at lime dem fast, men det er ikke nødvendigt.



Bland ribsgelé eventuelt med meget lidt citronsyrepulver og læg ca. en teskefuld på marcipanhalvkuglen af hver kage.



Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed malesuada faucibus ex nec ultricies. Donec mattis egestas nisi non pretium. Suspendisse nec eros ut erat facilisis maximus. In congue et leo in varius. Vestibulum sit amet felis ornare, commodo orci ut, feugiat lorem.



MUSEET SOGNEFOGEDGÅRDEN



MELLERGÅRDSVEJ 3, 9900 FREDERIKSHAVN - DANMARK
CVR - 34757976